Malzemeler:
800 gram patates
150 ml krema
Tuz
Karabiber
1 diş sarımsak,dövülmüş
1 fincan süt
1 fincan zeytinyağ
Üzeri için;
200 gram rokfor peyniri
Hazırlanışı:
Patateslerin kabuklarını soyup halka halka ince bir şekilde doğrayın. Doğradığınız bu patatesleri güveç kaplarına sıra sıra dizin. Ayrı bir kasede sütü,kremayı,zeytinyağını,tuzu,karabiberi ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. Bu sosu güveçteki patateslerin üzerine eşit bir şekilde paylaştırın. Üzerlerine rokfor peyniri dilimlerini koyup güveçlerin kapaklarını kapatarak fırında pişirin. Pişmesine yakın kapaklarını açın(peynirlerin kızarması için)
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder