Malzemeler:
250 gr. süt
60 gr. tereyağ
2 kahve fincanı dolusu un
75 gr. zar biçimi kıyılırcasına küçük doğranmış gravyer peyniri
kırmızı biber
tuz
hindistancevizi
4 yumurtanın sarısı
4 yumurtanın beyazı
Hazırlanışı:
Dört adet 1'er kişilik güvecin içlerini tamamen yağlayınız, eliniz değdirmeden içlerine rende gravyer veya kaşer peyniri serpiniz.
Bir tencereye yağı ve unu koyup bir çırpma teli ilekarıştırarak üç dört dakika orta ateşte kavurup ateşten alıp dört beş dakika dinlendiriniz. Tuzu, hindistan cevizini, kırmızı biberi ve kaynar olarak sütü ilâve ederek iyice karıştırıp orta ateşte iki üç dakika kaynatıp ateşten alınız. İlk sıcaklığı geçince dört beş dakika sonra karıştırarak evvela sarı yumurtayı, sonra peyniri yediriniz. Çukur bir kapta çırpma teli ile yumurta beyazını çırparak köpürtüp kar yapınız. Çalkalamadan bir kevgirle karıştırarak sufle harcına yediriniz. Güveçlerin içine etrafına bulaştırmadan taksim edip ortadan hızlı fırında güveçlerin üç santim üstüne kadar kabarıp üzeri kızarıncaya kadar onbeş dakika pişirip servis ediniz.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder