Gerçek yaprakları kalıp gibi kullanarak yapabileceğiniz üç katlı çok lezzetli bir pasta tarifi...


KEK İÇİN MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı kakao
50 gram bitter çikolata
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı un
1/2 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
KREMA İÇİN  MALZEMELER:
600 gram krema
2 paket krem şanti
1 kg labne
150 gram bitter çikolata
150 gram beyaz çikolata
150 gram sütlü çikolata
YAPRAKLAR İÇİN MALZEMELER:
50 gram bitter çikolata
50 gram sütlü çikolata
50 gram bitter çikolata
Dört Yapraklı Yonca Pastası Yapılışı:
Keki için tereyeğını şekerle çırpın yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
Kabartma tozu,vanilya,un ve kakaoyu elekten geçirin.
Eritilmiş çikolatayı karışıma ekleyin karıştırın.
En son kuru malzemeride ekleyip homojen bir karışım elde edin.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yağlı kağıt ile kaplanmış kelepçeli kapta 20- 30 dakika pişirin.
Üç çikolatayı da ayrı ayrı kaplarda benmari yöntemi ile eritin.
Krema ile krem şantiyi sertleşene kadar çırpıp labneyi ekleyin ve çırpın.
Kremayı üç ayrı kaba alın ve eritilmiş üç ayrı çikolata ile karıştırın.
Fırından çıkıp soğuyan kekin üzerine önce bitter çikolatalı karışımı sonra sütlü çikolatalı karışımI ve en üste beyaz çikolatalı karışımı yayın.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
Yaprak süslemeler için çikolataları eritin ve ağaç yapraklarının üzerine fırça yardımıyla sürün.
Çikolatalar donup katılaşınca yapraklardan ayırın ve pastanızı süsleyin.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.