Malzemeler:
12 adet yumurta
6 bardak su

Sosu için;
1/2 kahve fincanı un
100 gram tuzsuz domates salçası
30 gram margarin
2 bardak süt
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Bir tencereye; 6 bardak su koyarak, kaynamaya bırakın,kaynayınca; suya 12 adet yumurtayı, küçük tel sepet, ya da süzgece yerleştirilmiş olarak, batırmak suretiyle daldırın ve yumurtaları 5 dk. haşlayın.5 dk. sonra sepet ya da süzgeci; içinde yumurtalar olduğu halde kaynar sudan çıkararak, soğuk suya atın ve beş dakikasonra da çıkararak, soyun ve tabağa alın.Diğer malzemeleri çırparak beşamel sosu hazırlayın.Sonra tabaktaki yumurtaların üstlerine sıcak beşamel sosu dökün ve servis yapın.

Başamel sos; bir tencereye margarini ve salçayı koyarak kavurun.Daha sonra unuda ekleyin.5 dk.kavurduktan sonra yavaş yavaş sütüde ekleyin.10-15 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatıp, tuzunu ve karabiberini ekleyin.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.