Malzemeler:
4-5 adet orta boy patates
50 gram tereyağ
1 su bardağı taze kaşar rendesi
1 su bardağı dil peyniri
8 adet kokteyl sosis ( haşlanmış)
tuz
üzeri için rus salatası
istenirse mayonez ve ketçap

Hazırlanışı:

Patatesler haşlanır. Hemen sıcakken soyulur ve patates ezeceği ile ezilir. 
Tereyağ, kaşar rendesi, dil peyniri ve damak tadına göre tuz eklenip hepsi birbirine karışana dek karıştırılır. 
Bu işlemler hızlı yapılır  soğumaması için. Hemen servis yapacağımız kapların ( toprak güveç kaplarını ) yarısına bu karışımdan koyup üzerlerine 2şer kokteyl sosis yerleştirelim. Bıçak yardımı ile dilimleyelim. 
Üzerlerini kalan karışımla örtüp kapatalım. En üstü rus salatası ile süsleyelim. Arzuya göre ketçap mayonez konabilir.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.