Onigiri Japon pirinç topları yapmak eğlencelidir. Bu onigiri Japon yemek kutuları gibidir. Hemen hemen her şeyi koyabilirsiniz; somon balığı, salamura erik, sığır, hindi,karides ya da ton balığı. Mayonezle de birlikte deneyebilir siniz.

Onigiri - Japon Pirinç Topları Malzemeler:
4 bardak kısa taneli beyaz pirinç pişmemiş
4 1 / 2 su bardağı su
1 su bardağı su
1 / 4 çay kaşığı tuz
1 / 4 fincan palamut talaşı (kuru balık gevreği)
1/2 şeritler halinde kesilmiş 2 yaprak nori (kuru yosun),
2 yemek kaşığı susam

Onigiri - Japon Pirinç Topları Hazırlanışı:
Bir kafes süzgeç pirinç suyun berraklaşıncaya kadar yıkayın. Bir tencerede yıkanmış pirinç ve 4 1 / 2 su bardağı su birleştirin. Ara sıra karıştırarak, yüksek ateşte kaynama noktasına getirin. Isıyı azaltın;
pirinç suyu kapsayacak, 15 ila 20 dakika emilir. 15 dakika boyunca, pirinç bekletilir, pirinci buharla pişirmeye  devam edelim.  Pişmiş pirinçleri soğumaya bırakalım.
1 su bardağı suyu küçük bir kapta tuz ile birleştirin. Bu suyu, pirinçlere dokunmadan önce elleri nemlendirmek için kullanın. Pişmiş pirinci 8 eşit parçaya bölün. Her onigiri için bir porsiyon pirinç kullanın.
Bir porsiyon pirinci ikiye bölün. Pirince bir çukur oluşturun ve palamut gevreğini çay kaşığı ile doldurun.
Pirinçle, geri kalan kısmı kaplayın ve pirinç topu içindeki dolgu içine hafifçe bastırın.  Nori'yi (kuru yosun) bir şerit şeklinde onigiriye sarın. Susam serpin. Toplam 8 onigiri yapmak için tekrarlayın.



Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.