Soba: kara buğday ve buğday unundan yapılan geleneksel bir Japon yemeğidir. 
Makarna gibi incedir, çeşitli ekler ile sıcak veya soğuk olarak yenilir. 

Kızarmış Susam Soslu Soba Malzemeler:
1 / 2 su bardağı susam
Kurutulmuş soba noodle
2 yemek kaşığı balsamik sirke
1 çorba kaşığı beyaz şeker
2 1 / 2 yemek kaşığı soya sosu
1 diş sarımsak, kıyılmış
1 çay kaşığı koyu susam yağı
5 yeşil soğan, doğranmış
3 su bardağı brokoli çiçeği


Kızarmış Susam Soslu Soba Hazırlanışı:

Onceden  (190 derece ) fırın ısıtılır..
Susam kenarlı bir tepsiye dökülür. 10 ila 12 dakika fırında kahverengi oluncaya kadar kızartılır.
Bu arada büyük bir tencerede tuzlu su kaynayınca  Erişte eklenir ve 5 ila 6 dakika, ya da sadece yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuk su ile iyice durulayın ve boşaltın .
Büyük bir karıştırma kabına, sirke, şeker, soya sosu, sarımsak, susam yağı ve yeşil soğanı karıştırın.
Şehriye, ve kızarmış susam ekleyin. Brokoliyi, daha sonra karıştırın. Servis yapmadan önce 30 dakika oda sıcaklığında bekletin.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.