Dashi: kurutulmuş yosun (deniz yosunu) ve kurutulmuş palamut (balık) kaynatılıp  yapılan Japon yemeklerinde kullanılan temel bir malzemedir. Dashi granül kavanoz ya da paketler halinde de satın alınabilir ve çorbaya lezzet katar.

Bu çorba için güçlü bir malzeme istiyorsanız, sarı, beyaz veya kırmızı miso macun kullanın. Sarı miso tatlı ve kremsi, kırmızı miso güçlü ve tuzludur. 

Miso ezilmiş soya fasulyesi macunudur. Miso çorbası sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek olarak yenir. 


Miso Çorbası Tarifi Malzemeler:

2 çay kaşığı dashi (et suyu) granüller

4 su bardağı su

3 yemek kaşığı miso yapıştır

Doğranmış 1  paket ipeksi tofu,

2, 1 / 2 adet çapraz dilimlenmiş yeşil soğan,


Miso Çorbası Tarifi Hazırlanışı:

Orta ateşte ki bir tencereye, dashi granül ve su eklenir, iyice kaynatılır.. Isı azaltılarak miso eklenip iyice çırpılır. İçine tofu eklenir. Yeşil soğanları doğrayıp çorbaya ekleyebilirsiniz. Servisten önce 2 ila 3 dakika hafifçe pişirin.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.