Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
200 Gr Bulgur
1 Adet Havuç
1 Adet Kuru Soğan
400 ml Su
1 Tatlı kaşığı Tereyağı
3 Çorba Kaşığı Yeşil Mercimek
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Kararında Karabiber, Kuru Nane, Tuz
Hazırlanışı: Yeşil mercimekleri su ilave ederek haşladıktan sonra süzelim. Küp şeklinde doğradığımız soğanı zeytinyağında şeffaflaşıncaya kadar pişirelim. Havuç rendesini ilave edip I -2 dakika çevirelim. Sıcak suyu ekleyelim. Su kaynamaya başladıktan sonra bulgur, mercimek, nane, tuz ve karabiberi ilave edip karıştıralım. Pilav suyunu çekene kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim. Tencereyi ocaktan indirip üzerine temiz bir havlu örtüp tekrar kapağını kapatarak 5-10 dk dinlendirelim. Tereyağını ilave edip karıştırdıktan sonra servis yapalım.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder