Malzemeler:
16 Adet Badem
5 Adet Kakule
2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
200 Gr Pirinç
2 Çorba Kaşığı Siyah Üzüm
300 ml Su
1 Çay kaşığı Tarçın
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Kararında Tuz  


Hazırlanışı: Bademleri geceden ıslatıp kabuklarını soyalım.Üzümleri şişene kadar bir cezvede 3-4 dk haşlayıp süzelim. Bademleri iki parçaya ayırıp tereyağı ile birlikte pilav tenceremize koyup altın rengini alıncaya kadar çevirelim. Pirinci ilave edip taneleri şeffaflaşıncaya kadar kavuralım. Tarçın, tuz, kakule ve kaynar suyu pirincin üzerine ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Tencereyi ocaktan indirip üzerine temiz bir havlu örtüp tekrar kapağını kapatarak 5-10 dakika dinlendirelim. Kakuleleri çıkardıktan sonra karıştırıp servis yapalım.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.