Malzemeler:
1 Tatlı kaşığı Çam Fıstığı
Yarım Demet Dere Otu
6 Adet Haşlanmış Tavuk Baget
1 Çay kaşığı Karabiber
200 Gr Kaşar Peyniri
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Adet Limonun Suyu
Yarım Kg Mantar
2 Su bardağı Pirinç
Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su
1 Çay kaşığı Tarçın
1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
1 Çay kaşığı Yenibahar
Hazırlanışı:
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat
bekletelim. Mantarları limonlu suda yumuşayana dek haşlayıp süzgeçle
alarak suyunu süzelim ve ince uzun dilimler halinde keselim. Pirinçleri,
nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim. Tencereye
sıvı yağı alıp çamfistıklarını ekleyerek pembeleşene dek kavuralım.
Pirinçleri ekleyip şeffaflaşana dek kavuralım. Kuşüzümlerini, haşlanmış
mantarları, şekeri ve sıcak tavuk suyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım.
Ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirelim. Pilavı ateşten alıp
baharatları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyerek bir kez
karıştıralım.15-20 dk. demlendirip servis yapalım. Haşlanmış bagetleri
fırın kabına alıp üzerlerine dil peyniri dilimleri koyarak peynirler
eriyene kadar 220° ısılı fırında pişirip pilavla birlikte servis
yapalım.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder