Malzemeler:
250 Gram Fileto Tavuk Göğsü
Yarım Çay Kaşığı Tuz
1 Adet Yumurta Akı
1 Çorba kaşığı Mısır Nişastası
4 Çorba kaşığı Sıvıyağ
4 Dilim Zencefil
1 Adet Taze Kereviz Sapı
2 Adet Taze Soğan
1 Adet Yeşil Biber
2 Çorba kaşığı Soya Sosu
1 Çorba kaşığı Dry Sherry

Hazırlanışı:

Bir kase içine yıkadığınız, dilimlenmiş tavukları koyun. Tuzu, yumurta beyazını ve nişastayı ekleyin, iyice karıştırın.
Wok içinde sıvı yağı yüksek ısıda iyice kızdırın ve tavukları ekleyin. Tavukların rengi beyazlaşana kadar çevirerek karıştırın. Pişen tavukları başka bir tabağa alın.
Ateşin altını iyice açın ve Wok'un içindeki kalan yağ iyice kızana kadar bekleyin. Sırasıyla biber, kereviz sapı, zencefil ve yeşil soğanı ekleyin. 30 saniye boyunca karıştırın.
Tavukları ve soya sosunu ekleyin. Hepsini 1-1.5 dakika çevirerek karıştırın.
Sıcak sıcak, pilavla servis yapabilirsiniz.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.