Malzemeler:
1 Su Bardağı Aşurelik Buğday (yarma)
1 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Yoğurt
1 Çorba kaşığı Un
5 Çorba kaşığı Sıvıyağ
Yeteri kadar Tuz
1 Tatlı kaşığı Nane


Hazırlanışı:
Buğday bir gece önceden sıcak suyla ıslatılır.
Ertesi gün düdüklü tencereye konur üzerine 6 bardak su eklenir,iyice pişirilir.yoğurt,yumurta ve un çırpılır ve tencereye ilave edilir iyice karıştırılır.Karıştıra karıştıra pişirmeye devam edilir. Ayrı bir tavada yağa nane konur ve kavrulduktan sonra çorbanın üzerine dökülür.Bir iki taşım kaynatıldıktan sonra çorbamız hazır.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.