( 1 saat / 4-6 kişilik)
MALZEMELER
8-10 adet altın patates
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 yemek kaşığı (25 gr) parmesan peyniri
1 çay kaşığı sarımsak rendesi
1 çay kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 yemek kaşığı (25 gr) parmesan peyniri
1 çay kaşığı sarımsak rendesi
1 çay kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Adım 1
Fırını (190 ° C) dereceye kadar önceden ısıtın. 12'li cupcake kalıbını tereyağlayıp kenara koyun. Patatesleri ince dilimler halinde kesin.
Fırını (190 ° C) dereceye kadar önceden ısıtın. 12'li cupcake kalıbını tereyağlayıp kenara koyun. Patatesleri ince dilimler halinde kesin.
Adım 2
Patates dilimlerini büyük bir kaba koyun. Eritilmiş tereyağı, parmesan peyniri, kekik, sarımsak, tuz ve biber ekleyin. İyice karıştırın.
Patates dilimlerini büyük bir kaba koyun. Eritilmiş tereyağı, parmesan peyniri, kekik, sarımsak, tuz ve biber ekleyin. İyice karıştırın.
Adım 3
Patates dilimlerini ellerinizle katkat şeklinde alıp cupcake kalıbına yerleştirin. Karabiber serpin.
Patates dilimlerini ellerinizle katkat şeklinde alıp cupcake kalıbına yerleştirin. Karabiber serpin.
Adım 4
Kenarları ve üstleri altın sarısı renge dönene kadar ortalama 40- 50 dakika pişirin.
Kenarları ve üstleri altın sarısı renge dönene kadar ortalama 40- 50 dakika pişirin.
Adım 5
Fırından çıkarın. 5 dakika dinlendirin, parmesan peyniri ve kekik ile süsleyin.
Fırından çıkarın. 5 dakika dinlendirin, parmesan peyniri ve kekik ile süsleyin.
Yorum Gönder