İNCİRLİ CEVİZLİ KEK
MALZEMELER (8 kişilik)
8 kuru incir, 1 su bardağı çekilmiş ceviz, 2 çay kaşığı tarçın, 2 çay kaşığı mahlep, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı demlenmiş sıcak çay, 3 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 3 su bardağı un. Üzeri için 1 tatlı kaşığı bal, 3 ceviz içi.
HAZIRLANIŞI
İncirleri küçük doğrayın. Tereyağını eritip ılıtın. Büyükçe bir kapta incir, toz şeker, yarım su bardağı ceviz, tereyağı, tarçın ve mahlebi karıştırın. Yarısı çay demi yarısı sıcak su olacak şekilde 1 su bardağı sıcak çayı ekleyip tekrar karıştırın ve 20 dakika bekletin. Yumurtaları başka bir kapta çırpın. Cevizli karışım, un ve kabartma tozunu ekleyip kek hamuru kıvamını alana kadar karıştırın. Kek kalıbını önce yağlayıp sonra unladıktan sonra hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerini bal ile tatlandırılmış yarım bardak ceviz içiyle süsleyerek servis yapın.
Kuru meyveleri kek ve kurabiyeler'de kullanmadan bir süre önce suda bekletirseniz kıvam almalarını sağlarsınız.

ÇİKOLATALI FINDIKLI KEK
MALZEMELER (8 kişilik)
2 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 çay bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 vanilya, 3 yemek kaşığı tepeleme kakao, yarım çay bardağı parça çikolata, 1.5 su bardağı un, 1 su bardağı iri çekilmiş fındık.
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Daha sonra süt ve yağı ilave edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak iri dövülmüş fındık içi ve parça çikolataları karışıma ekleyin. Dikdörtgen kek kalıbınıza yağlı kağıt serip kek hamurunuzu boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Tel ızgara üzerine alıp soğutun. Üzerini çikolata sosu ve fındık parçalarıyla süsleyerek servis yapın.
Çikolatalı kekinizi servis ederken vanilyalı dondurma da kullanabilirsiniz. Ayrı bir lezzet katacaktır.

VİŞNELİ BADEMLİ KEK
MALZEMELER (8 kişilik)
Kıtır hamuru için 1+1/4 su bardağı un, yarım su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker, bir tutam tuz, 90 g soğuk tereyağı. Keki için 250 g dondurulmuş vişne, yarım su bardağı un, yarım çay kaşığı kabartma tozu, 1 su bardağı file badem, bir tutam tuz, 115 g tereyağı, 1 su bardağı pudra şekeri, 2 büyük boy yumurta, 1 çay kaşığı vanilya özütü. Üzeri için file badem, vişne, pudra şekeri.
HAZIRLANIŞI
Kıtır hamuru hazırlamak için tereyağını minik küpler halinde kesip buzlukta en az 20 dakika soğumaya bırakın. Mutfak robotunun haznesine un, tuz ve şekeri ekleyin. Donmuş tereyağı küplerini ekleyin ve kısa aralıklarla robotu çalıştırıp tereyağı küplerinin hepsi una bulanıp bezelye tanesi büyüklüğüne gelene kadar tekrarlayın. Keki hazırlamak için; vişneleri bir süzgece alarak fazla suyunun akmasını bekleyin. Bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Mikser kabında oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini iyice karışıp rengi açılana kadar, yaklaşık 5 dakika boyunca çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından vanilya özütünü ekleyin. Mikserin hızını düşürüp unu ekleyin ve iyice çırpın. Hamuru yağlı kağıt serili dikdörtgen fırın tepsisine dökün. Hazırladığınız kıtır hamuru tepesine serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Üzerine vişne, file badem ve pudra şekeri serperek servis yapın.


KARAMEL SOSLU CEVİZLİ KEK
MALZEMELER (8 kişilik)
2 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 2/3 su bardağı süt, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı un, rendelenmiş çikolata, 4 karanfil, yarım çay bardağı ceviz, yarım çay bardağı fındık. Karamel için 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıcak su, 200 ml krema.
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Ayçiçek yağı ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, dövülmüş karanfil, vanilya, rende çikolata, fındık ve cevizi de ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Karameli hazırlamak için bir tavada toz şekeri kısık ateşte eritin. Kahverengi bir renk aldığında tereyağını ilave edip tamamen eriyene kadar hızlıca karıştırın. Kremayı ekleyin ve ocaktan alıp iyice karıştırın. Ilık kekin üzerine karamel sosu döküp servis yapın.
Karamel yaparken beyaz  şeker yerine kahverengi şeker kullanırsanız karameliniz farklı bir tat kazanacaktır.

PORTAKAL KREMALI KAJULU KEK
MALZEMELER (8 kişilik)
250 g un, 4 tatlı kaşığı kabartma tozu, 40 g vanilyalı puding tozu, 2 su bardağı toz şeker, 3 yumurta, 80 g yumuşatılmış tereyağı, 2 tatlı kaşığı rendelenmiş, portakal kabuğu, 250 ml portakal suyu, yarım su bardağı iri çekilmiş kaju fıstığı. Kreması için 90 g elenmiş pudra şeker, 60 g yumuşatılmış tereyağı, 120 g labne peyniri, 1 tatlı kaşığı portakal suyu, 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu. Üzeri için portakal kabuğu rendesi.
HAZIRLANIŞI
Un, kabartma tozu ve puding tozunu bir kaseye eleyin. Yumurtalar, şeker, tereyağı, portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip mikserle iyice çırpın. Kaju fıstıklarını unlayıp karışıma ekleyin. Karışımı yağladığınız kelepçeli kek kalıbına aktarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45- 50 dakika pişirin. Keki fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alın. Kremayı hazırlamak için; bir sos tenceresinde pudra şekeri, labne peyniri, tereyağı, portakal suyu ve bir tatlı kaşığı portakal kabuğunu iyice karıştırıp 5 dakika pişirin. Kremayı kekinizin üzerine dökerek portakal kabuğu rendesi ile süsleyerek servis yapın.
Kekinizi kalıba dökmeden önce kalıbın içine yağlı kağıt döşerseniz, piştikten sonra kağıdın uçlarından tutarak kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.