Mısır ve hardal ikilisinin patatesle uyumu her yemeğin yanına yakışıyor.
Malzeme
- 3 yemek kaşığ (100 gr) tereyağı
- 2 kg taze patates
- 1 dolu yemek kaşığı (50 gr) tane hardal
- 7 dal taze kekik
- 2 dal taze biberiye
- 10 yaprak taze fesleğen
- 1 su bardağı sıcak süt
- 1 tutam tuz
- ¼ muskat rendesi
- 1/2 su bardağı mısır
Tarif
Taze patatesleri iyice yıkadıktan sonra kabuklarıyla birlikte haşlayın. Haşladıktan sonra kabuklarını soyup, sıcakken içine önce tereyağı ardından da sırasıyla süt, tane hardal, tuz ve muskat rendesini koyun, son olarak taze otları ve mısırı da ekleyip son şeklini verin.
Yorum Gönder