Bir ısırığında yumuşacık lokumla karşılaşmak sürpriz gibi...
Malzeme
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 pakeyt margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri 
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ 
  • Aldığı kadar un 
  • Kuş lokumu
Tarifi
Öncelikle hamurumuzu yoğuracağımız kaba; eritilmiş yarım paket margarin, iki adet yumurta, bir kabartma tozu, bir vanilya, beş yemek kaşığı nişasta, beş yemek kaşığı pudra şekeri ve 1/4 su bardağı sıvı yağımızı koyup yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzu yoğurdukça içine azar azar unumuzu ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Hamur ele yapışmayacak bir kıvam aldığında içerisine lokumları koyup yuvarlayın ve 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.