malzemeler ;
3 adet yufka
Yarim su bardagi yogurt
Yarim su bardagi süt veya su
Ceyrek su bardagi siviyag
1 yumurta
yarim kilo kadar pirasa
1kase haslanmis tavuk gögsü
1 kase lor peyniri veya kaşar
Yapılışı;
Pirasayi dograyip , siviyagda biraz soteliyoruz.O sogurken bizde yogurt,süt , yumurta ,tuz ve siviyagi cirpiyoruz.yufkamizi tezgaha serip bu harctan kasikla ustune gezdiriyoruz.sonra haslanmis tavuklarimiz dagitiyoruz yufkanin ustune, sonra 2.kat yufkamizi serip harcimizdan surup pirasalari dagittiktan sonra ,3.kat yufkayada ayni islemi uyguluyoruz.kenarlarini ice dogru kivirip genis rulo seklinde sariyoruz.ortadan ikiye kesip yagladigimiz firin tepsisine aliyoruz.En son ustune yine harcimizdan sürüp susam ve çörekotu serpip , 200derece önceden isitilmis firinda pisiriyoruz. afiyet olsun :)
Yorum Gönder