Malzemeler:
2 Çorba kaşığı Domates Salçası
200 Gram Yoğurt
1 Adet Pide
2 Çorba kaşığı Tereyağı
Yarım Kilogram Kıyma
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Hazırlanışı:
Kıymayı büyük bir kaseye alın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp iyice yoğurun. Ardından şişlere geçirin. Hazırladığınız şişleri arzunuza göre tavada, mangalda veya ızgarada pişirebilirsiniz.
Pideyi küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada bir çorba kaşığı tereyağı eritip ekmek küplerini kızartın. Ekmek kıtırlarını geniş bir servis tabağına yayın.
Bir tavada kalan yağı eritin. Domates salçasını yağda kavurup üzerine bir bardak kadar su ilave edin.
Karışımı kısık ateşte 3-5 dakika pişirin. Ateşten alın.
Pişen kebabı şişlerden çıkarıp ekmeklerin üzerine yerleştirin. Yoğurdu kebabın üzerine dökün.
Son olarak salçalı sosu yemeğin üzerinde gezdirip servis yapın.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder