Malzemeler:
135 Gram Buğday Unu
Yarım Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
Yarım Çay Kaşığı Karbonat
2 Çorba kaşığı Toz Şeker
Yarım Çay Kaşığı Tuz
250 Mililitre Kefir
2 Adet Yumurta
1 Çorba kaşığı Sıvıyağ
Yeteri kadar Tereyağı (Tavayı Yağlamak İçin)
Hazırlanışı:
Derince bir kabın içinde unu, kabartma tozunu, karbonatı, toz şekeri ve tuzu karıştırın.
Üzerine kefiri, yumurtaları ve fındık yağını ekleyin. Çırpma teliyle birkaç kere karıştırın. Fazla karıştırmak kıvamını bozar.
Yapışmaz bir tavayı, orta ateşte iyice kızdırın. İçine fındık kadar terayağı ekleyin. Yağı tavanın her yerine dağıtın.
Karışımdan birer yemek kaşığı alın ve tavaya akıtın. Tavanın büyüklüğüne göre üç ya da dört adet pankeki aynı anda kızartabilirsiniz. Çok fazla sıkışık olmamasına dikkat edin.
Pişmemiş tarafı, iğne deliği boyutlarında göz göz olduğunda (isterseniz bu aşamada halka şeklinde dilimlediğiniz bir adet muz dilimini veya taze çay üzümlerini pankekin üzerine koyabilirsiniz) pankekleri spatulayla çevirin ve diğer tarafı da kahverengi olana kadar pişirin.
Karışım bitinceye kadar aynı işleme devam edin.
Hazırladığınız pankekleri balla, reçelle servis yapın.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder