- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Kilogram Taze Fasulye
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Çorba kaşığı Domates Salçası
- 1 Adet Domates
- 1 Fincan Sıvıyağ
- Yeteri kadar Tuz
- Yeteri kadar Pulbiber
- 3 Su Bardağı Sıcak Su
Fasulyelerin başlarını ve kılçıklarını temizledikten sonra 2 ye yada 3 e bölün. Bol suda yıkayın.
Sarımsakları temizleyin doğrayın.Domatesin kabuklarını temizleyip rendeleyin.
Tencereye sıvıyağı, soğanı, doğranmış fasulyeleri, domates rendesi, kırmızı toz biber ve sarımsakları ilave edin.Kısık ateşte ara ara karıştırarak 20 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak kavurun
Daha sonra 2-3 su bardağı sıcak suyu ilave edin. (sizin tercihinize kalmış.Kimisi sulu sever.Kimisi az sulu). Tuzunu ilave edin.
20 dakika kadar daha kısık ateşte yemeği pişirdikten sonra yemeği sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder