Malzemeler:
Yarım Su Bardağı Mayonez
500 Gram Patates
1 Su Bardağı Dondurulmuş Bezelye
2 Çorba kaşığı Maydanoz
2 Çorba kaşığı Tarhun Otu
2 Çorba kaşığı Kapari
Yeteri kadar Zeytin Yağı
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber





Hazırlanışı:

Orta büyüklükteki bir sos tenceresinin içinde, bir miktar tuz eklediğiniz kaynar suda, taze bezelyeleri diri kalacak şekilde haşlayın.
Kepçeyle bezelyeleri tencereden alın ve buz gibi suyun altından geçirip, yeşil rengini korumasını sağlayın.
Bezelyeleri haşladığınız kaynar suyun içine patatesleri ekleyin. 15-25 dakika arasında bir süre kadar, diri kalacak şekilde haşlayın.
Süzdürüp, soğuyunca kabuklarını soyun ve 1 cm'lik küpler şeklinde doğrayın.
Büyük bir salata kasesinin içine patatesleri, bezelyeleri, kırmızı soğanı, doğranmış taze otları koyup hepsini harmanlayın.
En son olarak mayonezi, kapariyi, tuzu, karabiberi ve sızma zeytinyağını ekleyip hepsini karıştırın ve servis yapın.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.