Malzemeler:
2 Adet Havuç
1 Adet Kereviz
6 Adet Kereviz Sapı
2 Çorba Kaşığı Kişniş
2 Adet Kuru Soğan
1 Adet Limonun Suyu
1 Su bardağı Nohut
8 Diş Sarımsak
6 Su bardağı Su
6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
                                                      Kararında Karabiber, Tuz  

Hazırlanışı Nohutları bir gece önceden ıslatın. 3 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın, haşlama suyunu atmayın. Çorba tenceresine yağınızı koyun ve küp doğranmış soğan ve sarımsaklarınızı soteleyin. Küp doğranmış havuçları tencereye koyun ve 2- 3 dakika soteleyin. Kereviz saplarını, haşlanmış nohut ve suyunu koyun. Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar 20 dakika daha pişirin. Çorbanız pişince kişniş, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.