Malzemeler:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı süt
Alabildiği kadar su
Kepek

Üzeri İçin :
1 yumurta
Susam

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın. Unun ortasına kuru maya, toz şeker, tereyağı, 1 su bardağ süt ilave edin.
İlk olarak mayayı eritin. Daha sonra unu yoğurarak bir hamur elde edin. Hamurun mayalanması için bekletin.
Tezgaha kepeği serpin. Hamuru kepeğin üzerine alın.
Pidenin altı kepek ile kaplandıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine yumurta sürün ve susam serpin.
Pidenin üstüne tırnak şekli verin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.