Malzemeler:
3 Adet Pırasa
3 Çorba kaşığı Beyaz Peynir
1 Çorba kaşığı Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Karbonat
Bir Miktar Nane Yaprağı
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Sıvıyağ (Kızartmak İçin)
Hazırlanışı:
Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Pırasaları süzüp geniş bir kaba alın. Peynir, karbonat, tuz, karabiber ve unu ilave edip karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip tüm malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Elde ettiğiniz hafif sulu hamurdan kaşık kaşık alıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Nane yapraklarıyla süsleyip sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder