Malzemeler:
2 Adet Pide
3 Adet Patlıcan
1 Adet Kuru Soğan
3 Diş Sarımsak
250 Gram Kıyma
1 Çorba kaşığı Domates Salçası
1 Çorba kaşığı Tereyağı
1 Kase Yoğurt
1 Tutam Maydanoz
Yeteri kadar Sıvıyağ
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber


Hazırlanışı:
1 soğanı yemeklik kesin. 3 diş sarımsağı ince olarak kesin. Tavaya sıvıyağı alın.
Üzerine soğanı sarımsağı ve 250 gr.kıymayı ilave edip birlikte kavurun. Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edin ve kavurun.3 adet patlıcanı közleyin.
Patlıcanlar közlendikten sonra kabuklarını soyun ve patlıcanları küp olarak kesin. Tavaya patlıcanları alın ve patlıcanları soteleyin. 2 adet tırnak pideyi veya bayat ekmeği ilk önce ıslatın. Daha sonra fırına verin.
Pideyi küp olarak kesin.Servis tabağına pideleri yerleştirin. Pidenin üzerine yoğurt ilave edin. Yoğurdun üzerine kavrulmuş kımayı ilave edin.
Kıymanın üzerine ince kıtılmış olam maydanozu ilave edip servis edin.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.