Malzemeler:
2 Kilogram Patlıcan
5 Adet Çarliston Biber
4 Adet Domates


Köfte İçin:
Yarım Kilogram Kıyma 
1 Adet Yumurta 
1 Adet Kuru Soğan 
3 Diş Sarımsak 
3 Dilim Ekmek İçi 
Yeteri kadar Tuz 
Yeteri kadar Karabiber 


Sosu İçin:
3 Adet Domates 
Yeteri kadar Sıvıyağ 
1 Çay Bardağı Su 
Yeteri kadar Tuz 


Hazırlanışı:
Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.
Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200 C'de pişirin.
Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.
Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200 C'de pişirin.
Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.