Malzemeler:
2 Adet Biber
1 Adet Domates
200 Gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
Yarım Paket Makarna
1 Tutam Maydanoz
3 Adet Patlıcan
1 Tatlı kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Kararında Karabiber, Tuz, Zeytinyağı
Üzeri İçin:
Yarım Demet Fesleğen
100 Gr Kaşar Peyniri
Hazırlanışı:
Bostan patlıcanları ortadan ikiye kesilerek iç kısmı
kullanılmak üzere çıkarılır.Daha sonra üzerine yağ sürülerek fırına
verilip yarı kıvamda pişirilir. Bu arada makarna tuzu ayarlanmış suda
haşlanır. Diğer tarafta iç harcı hazırlanır. Bunun için kuru soğanve
biber yemeklik soğranarak yağda kavrulur. Üzerine salça, doğranmış
patlıcan içi, kıyma ve maydanoz konularak kavrulur. Tuzu ve baharatı
ayarlanır. En son pişirilmiş ve suyu süzülmüş makarnalar da eklenerek iç
harç hazırlanmış olur.
Fırında yarı kıvamda pişirilen patlıcanlar alınarak hazırlanan harç ile
doldurulur. En son üzerine kaşar peyniri rendesi ve bir dilim domates
konularak 180 derecelik fırında pişrilir. Servis yaparken üzerine
doğranmış fesleğen yaprağı serpilir.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder