Malzemeler:
2 paket yulaflı bisküvi
125 gram tereyağ
Kelepçeli pasta kalıbı
1 paket vanilya
450 gram labne peyniri
1 su bardğı tozşeker
3 adet yumurta
1 adet limon rendesi

Üzeri için;
300 gram taze çilek

Hazırlanışı:
Tereyağını benmari usulü eritin.Yulaflı bisküvileri birkenarda ufalayın. Bisküvileri tereyağ ve vanilya ekleyip yoğurun. Kelepçeli bir kalıbın dibine bu karışımı yayın. Bir kaşık ile sıkıca bastırın.
Kremasını hazırlarken buzdolabında soğumaya bırakın.
Labne peynirini, toz şekeri, yumurtaları ve limon rendesini bir kaseye koyup mikserle güzelce çırpın.
Bu karışımı buzdolabında beklettğiniz bisküvi hamurunun üzerine dökün. Kalıbı genişçe ve derin başka bir tepsiye koyup yarıya kadar sıcak su ilave edin. Bu şekilde önceden işitilmiş 175 dereceli fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.(Benmari usulü) Piştikten sonra bıçakla kenarlarında geçerek kalıptan ayırın ve 30 dakika dışarıda soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat soğutun. Üzerine dilimlenmiş çilek koyarak servis yapın

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.