Malzemeler:
Yarım Su bardağı Bulgur
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
5 Su bardağı Et Suyu
1 Tatlı kaşığı Kimyon
1 Çay kaşığı Kişniş
1 Çay bardağı Kuru Fasulye
1 Adet Limonun Suyu
1 Çay bardağı Nohut
8 Diş Sarımsak
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Kararında Karabiber, Tuz 

Üzeri İçin: 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
1 Adet Kuru Soğan
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
 
Hazırlanışı: Kuru fasulye ve nohutu bir gece önceden ıslatın ve ayrı ayrı haşlayın, sularını çorbada kullanmak üzere ayırın. Tereyağında salça ve sarımsağı kavurun, bulguru ekleyin ve birlikte soteleyin. Kuru fasulye, nohut ve sularını, et suyunu ekleyin ve tüm bakliyatlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tüm baharatları da koyun ve karıştırın, limon suyunu ekleyin. Ayrı bir tavada halka doğranmış soğanları 1 çorba kaşığı tereyağında iyice karamelize edin. Kırmızıbiberi ekleyin, kâselerin üzerine paylaştırarak servis yapın.Afiyet olsun.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.