Malzemeler:
6 fincan un
2 yemek k. kabartma tozu
12 çay kşğ tuz
2 çay kşğ tarçın
2 çay kşğ zencefil
1 çay kşğ hindistan cevizi
14 fincan esmer şeker
2 adet yumurta
2 fincan kabak püresi
şekeri kaynatıp üstüne dökmek için bitkisel yağ

Hazırlanışı:
Büyük bir kase içinde un,tuz,kabartma tozu ve baharatları karıştırın.
Başka bir kasede bitkisel yağ,krema şeker,yumurta ve kabak püresi iyice karıştırılır.
Bitkisel yağ büyük bir tencerede ısıtılır.
Hamuru hamur tahtasında çok kalın olmayacak şekilde yuvarlıyoruz ve hamur kesicisiyle 2,5 inch kesiyoruz ve 10 dakika bekletiyoruz.
Daha sonra fındıklı hamuru sıcak yağın içine atıyoruz ve hamurun her iki tarafı kahverengileşinceye kadar yağın içinde bekletiyoruz.
Yağın içinden çıkardığımız hamuru fazla yağının süzülmesi için emici bir kağıdın üzerinde bekletiyoruz.
Sıcakken önceden hazırlamış olduğumuz şekerlemeyi ya da toz şekeri üzerine döküyoruz.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.