Malzemeler:
8 kişilik
2 adet orta boy soğan
250 gr kuru fasulye
1 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı tuz
15 su bardağı et suyu
2 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı yağ
Hazırlanışı:
Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın. Sabah yıkayıp süzdürün. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın,soğanları ekleyin, iki dakika  kavurduktan sonra fasulyeyi ilave edip bir dakika  daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin. Orta ateşte yaklaşık 1,5 saat  pişirin ve ateşten alın. Süzgeçten yada püre makinesinden geçirin. Başka bir tencerede , yağ ve unu orta ateşte karıştırarak 4 dakika  (sararıncaya kadar) kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin. 3-4 dakika  daha kaynatıp ateşten alın. Zar gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis  edilir.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder