Malzemeler,
1 parça tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı salça
1 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı,
Tavuk etini ince şeritler halinde doğrayın.
Domates ve soğanın kabuğunu soyup rendeleyin.
Yayvan bir kapta; salça, sıvıyağ, kekik, tuz, domates ve soğan rendesini karıştırın.
Tavuk etlerini sosun içine koyup 15 dakika bekletin.
Soslu tavuk etlerini tavaya alın.
Tavanın kapağını kapatıp en kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin.
Yeşillikler ve patates kızartmasıyla servis yapabilirsiniz.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder