Döküm ya da yağsız tavada, dumansız ızgara ya da mangalda pişirip ikram edebileceğiniz kuzu külbastı tarifi; Dünya Mutfağı Ymek Tariflerinde yüksek oranda proteinleriye.



Malzemeler,
500 gram kuzu külbastı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet kuru soğan
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Soğan ve sarımsakların kabuğunu soyup rendeleyin.
Külbastı etlerini; rendelenmiş soğan, sarımsak ve zeytinyağıyla harmanlayın.
Buzdolabında 30 dakika bekletip etin sosu çekmesini sağlayın.
Pişirmeden 5 dakika önce dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
Izgara ya da tavada; orta ateşte etlerin her iki tarafını da pişirin.
Közlenmiş domates ve biberle servis yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri

Yorum Gönder

    Blogger tarafından desteklenmektedir.