Hem çocukların hem yetişkinlerin severek yiyeceği, besleyici ve doyurucu çıtır tavuk budu kızartması tarifi Dünya Mutfağı Yemek Tariflerinde.



Malzemeler,
5 parça tavuk but
1 adet yumurta
1,5 su bardağı mısır gevreği
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı,
Tavuk butlarını temizleyip yıkadıktan sonra kurulayın.
Yayvan bir kaba yumurtayı kırıp karıştırın.
Düz bir tabağa mısır gevreğini alın.
Kızartma tenceresine yağı alıp kızdırın.
Tavuk butlarını önce yumurtaya sonra mısır gevreğine bulayın.
Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
Fazla yağını çekmesi için kızaran tavukları havlu kâğıt üzerine alın.
Ketçap, hardal ve patates kızartmasıyla servis yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.