Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi Kayseri yöremize ait yağlamayı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli!
Malzemeler
Malzemeler
- 1 paket lavaş
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 300 gr kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı
Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin.Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı.Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.
Yorum Gönder