Niğde yöresine ait olan bu güzel lezzet farklı tatlar arayanlar için...
Malzemeler:
500 gram yağsız kıyma
1. 5 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
2 yumurta
1 bağ maydanoz
Azcık kuru nane
Karabiber
Pul biber
1 yemek kaşığı salça
1 baş kuru soğan (rendeli)
Tuz
1. 5 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
2 yumurta
1 bağ maydanoz
Azcık kuru nane
Karabiber
Pul biber
1 yemek kaşığı salça
1 baş kuru soğan (rendeli)
Tuz
Diğer malzemeler;
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Kuru nane
Tereyağ
Sıcak su
1 yemek kaşığı salça
Kuru nane
Tereyağ
Sıcak su
Yapılışı:
Köftelik malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur. Kıvamını anlamak için küçük bir kaba sıcak su konup az limon damlatılıp içine bir iki tane köfte konup pişirilerek dağılıp dağılmadığına bakılır.
Sonra arada elimiz ıslatılarak fındık büyüklüğünde bezeler hazırlanır. Ayrı bir tencerede ince doğranmış kuru soğan ve tereyağ kavrulur. üzerine Salça eklenir. Ve kuru nane katılır. üzerine kaynamış su dökülür. Ve sonra suyun içine köfteler atılır. 15 dk kadar köfteler pişene kadar kaynatılır.
Tuzuna bakıp duruma göre tuz katılır.
haber7
Yorum Gönder