'Kılorik' Muş yöresine ait geleneksel bir yemektir
Malzemeler:
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı nohut
2 adet kuru soğan
1 dolu çorba kaşığı salça
1,5 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı nohut
2 adet kuru soğan
1 dolu çorba kaşığı salça
1,5 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Köfte için:
300 gr orta yağlı kıyma
1,5 çay bardağı köftelik bulgur
1 avuç kuru reyhan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
300 gr orta yağlı kıyma
1,5 çay bardağı köftelik bulgur
1 avuç kuru reyhan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Nohut ve yeşil mercimek ayrı ayrı haşlanır. yoğurma kabına bulgur konur. Üzerine 1 çay bardağı ılık su eklenir, 5 dakika bekletilir. Sonra diğer köfte malzemeleri katılır ve bütünleşene kadar yoğrulur.
Misketten biraz ufak köfteler yuvarlanır. Diğer tencerede yarım daire şeklinde doğranmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine salça, tuz eklenir.
Birkaç kez çevirdikten sonra sıcak su, haşlanmış mercimek ve nohut ilave edilir. Karışım tamamen kaynama noktasına gelince köfteler atılır. Orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Arzuya göre kilorike limon da eklenebilir.
haber7
Yorum Gönder