Yöresel nefis lezzet içli köfteyi, bu kolay tarifiyle hemen yapmak isteyeceksiniz.
1 çay bardağı irmik
1 adet patates
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyon
Un
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
Kıyma ocağa alınır bir miktar tereyağı ve zeytinyağı ile birlikte. Kavrulan kıymaya soğan, sarımsak ve salça eklenir. 5 dk daha kavrulunca baharatlar eklenir. Ocaktan alınca maydanozu eklenir. 5-6 saat önce yapıp dolapta dondurunca daha güzel sonuç verir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde alınıp streç filme elimizle yayalım. 1 yemek kaşığı soğuyan harçtan koyup streç filmi kaldırıp hamuru üstüne katlayalım. Yarım daire olunca ucundan düzelterek keselim ve bastıralım açılmaması için. Kızgın yağda kızartalım. Damak zevkinize göre haşlayabilirsiniz de. Afiyet olsun.
Yorum Gönder