Islak Kek(Sosu yumurtasız)
Malzemeler;
1,5 su bardağı şeker
4 yumurta
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ(yarım su bardağından biraz fazla)
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un(2,5 su bardağı yaklaşık olarak)
1 paket vanilin ve kabartma tozu
Sosu İçin:
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı yağ
1,5 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
Yapılışı;
Öncelikle şekeri ve yumurtaları köpürene kadar çırpalım.
Daha sonra sıvıyağ , süt ve kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edelim
En son un,kabartma tozu ve vanilinide ekleyip fazla karıştırmadan yağlanmış fırın tepsimize kek hamurunu dökelim.
180 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz.Piştiğinden emin olmak için kürdan kontrolü yapabilirsiniz.
Kek pişerken sos malzemelerini bi tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
Şeker eridikten sonra altını kapatıp,fırından 5 dakika önce çıkan kekimize sosunu ilave edebilirsiniz.
Soğuduktan sonra hindistan ceviziyle servis edebilirsiniz.Afiyet Olsun.
Yorum Gönder