Malzemeler
1 paket şehriye
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
1 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış mısır
4 adet kornişon turşu
1 limon
Sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Öncelikle şehriyelerimizi tuzlu ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklediğimiz suda haşlayıp süzelim.Süzdükten sonra soğuk sudan geçirelim ve soğumaya bırakalım.Soğurken arada kaşıkla karıştıralımki şehriyeler birbirlerine yapışmasın.
Maydonoz,dereotu ve soğanı ince ince kıyalım.Ardından ılınmış şehriyelerle birlikte karıştıralım.
Salatanın limonunu,tuzunu ve sıvıyağsını ilave edip iyice karıştırdıktan sonra en son mısırlarıd ve turşuyu ekleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Yorum Gönder