Malzemeler
3 Yufka
Sıvıyağ
Un
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı(margarin)
İç harcı için;
1kg patates
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Öncelikle patatesleri haşlıyoruz.
Ardından sıvıyağla soğanı pembeleşene kadar kavurup salçayı ekliyoruz.1 dk kadar salçayı kavurduktan sonra ezilmiş patatesleri ekleyip tuzunuda katıp iyicene karıştırıyoruz.
1 yufkayı açıp üzerine sıvıyağ sürüp un eledikten sonra 3 kısmını içe doğru katlıyoruz ve içine patatesli harcımızdan koyup sarıyoruz.
Diğer yufkalarıda aynı işlemden geçiriyoruz.Ardından sardığımız börekleri eşit parçalara kesiyoruz.Üstüne erimiş tereyağından sürüp 190derece fırına veriyoruz.
Hem kolay hemde nefis bir börek.Afiyet Olsun.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.