Malzemeler:
2 ortaboy kabak
2ortaboy havuç
Sıvıyağ
Yeteri kadar yufka
Yufkaların arasına sürmek için;
3yemek kaşığı kadar yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su 
1yumurta
Tuz
Yapılışı;
Öncelikle kabakları ve havuçları soyup rendeliyoruz,üzerine tuz atıp sıvıyağla birlikte biraz öldürüyoruz.
Yoğurt,yumurta,sıvıyağ ve suyu iyicene çırpıyoruz ve yufkalarımızı ortadan ikiye bölüp karışımımızdan sürüyoruz.Ardından iç malzemesini koyup ,sarıyoruz diğer yufkalarada aynı işlemleri uyguluyoruz.Artan sosuda en son böreğimizin üzerine gezdirip (dilerseniz çörekotuda serpebilirsiniz)220 derece ısınmış fırına veriyoruz.afiyet olsun.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.