İçeriğindeki omega-3 yağlarıyla bağışıklık sistemini güçlendiren somonu, portakal sosuyla pişirmeye ne dersiniz? Fransız mutfağından portakallı somon tarifi








Malzemeler:
3 parça somon fileto
1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 adet portakal kabuğunun rendesi
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre karabiber








Hazırlanışı:
Somon filetoları bol suyla yıkayıp süzdürün.
Derin bir kabın içerisinde somon, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve tuzu karıştırın.
Dinlenmesi için 20 dakika bekletin.
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın.
Somonları portakal sosundan süzdürerek tavaya alın.
Her iki tarafını kızartın.
Karabiber serperek servis yapın.
Afiyet olsun.




Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.