Malzemeler:
2 yemek kaşığı yulaf unu
1 su bardağı su veya süt
2 tatlı kaşığı tozşeker
Taze mevsim meyveleri ya da
kurutulmuş meyveler (kayısı, elma, erik, üzüm vb)
ya da ceviz, fındık içi (ince dövülmüş)
Hazırlanışı:
Piyasada tane şeklinde satılan ya da toz halindeki yulaf ununu, su veya sütle sürekli karıstırarak, kısık ateşte pişirin. Muhallebi
kıvamına gelip, kaynamaya baslayınca tozşeker katın. 1-2 dakika sonra ateşten alın. Bebeğinize bu şekliyle yedirebileceğiniz gibi, içine ya mevsim meyvelerinden doğrayarak ya da kurutulmus meyveleri incecik kıyarak katabilirsiniz. Ceviz içi veya fındık gibi kuruyemişleri de ince döverek mamaya ekleyebilirsiniz.
Not:Yulaf unu kabızlığa da çok iyi gelir.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.