Malzemeler: 2 yemek kaşığı yulaf unu 1 su bardağı su veya süt 2 tatlı kaşığı tozşeker Taze mevsim meyveleri ya da kurutulmuş meyveler (kayısı, elma, erik, üzüm vb) ya da ceviz, fındık içi (ince dövülmüş) Hazırlanışı: Piyasada tane şeklinde satılan ya da toz halindeki yulaf ununu, su veya sütle sürekli karıstırarak, kısık ateşte pişirin. Muhallebi | |
kıvamına
gelip, kaynamaya baslayınca tozşeker katın. 1-2 dakika sonra ateşten
alın. Bebeğinize bu şekliyle yedirebileceğiniz gibi, içine ya mevsim
meyvelerinden doğrayarak ya da kurutulmus meyveleri incecik kıyarak
katabilirsiniz. Ceviz içi veya fındık gibi kuruyemişleri de ince döverek
mamaya ekleyebilirsiniz. Not:Yulaf unu kabızlığa da çok iyi gelir. |
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder