Malzemeler:
7-8 adet tavuk kalça
1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yaprak taze ya da kurutulmuş ada çayı
1 yemek kaşığı taze biberiye ya da 10-15 cm uzunluğunda taze biberiye dalı
3-4 yemek kaşığı hazır çiğ krema
Mısır lapası 




Polenta için
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Yarım su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Önce geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyup, yağ eriyip kızınca tavukları kızartmaya başlayalım. Bu arada adaçayı ve taze biberiyeyi de aralara sıkıştıralım. Sanki onlarda kızarıyormuş gibi ara ara çevirelim.
Maksadımız bu otların o güzel aromasını yağ dolayısıyla tavuklara sinmesini sağlamak.
Yaklaşık 12-15 dakika sonra tavuklar nar gibi kızarmış olacaktır, ocağın altını kapatalım. 
Tavukların üzerine sıcakken 3-4 yemek kaşığı kadar hazır çiğ kremayı gezdirelim ve bir kenarda beklemeye bırakalım.


Şimdi sıra geldi İtalyanların meşhur polentası yani mısır lapasını yapmaya:
Aslında farklı tekniklerle pişirilmesine rağmen bizim Karadeniz yöresinin mısır kuymağının aynısının tıpkısı.
Orta boy bir tencereye; süt, su ve tereyağını koyarak, orta ısıdaki ocağın üzerine oturtalım. Sulu sütlü karışım kaynamaya başladığında tuzunu atıp, mısır ununu da yavaş yavaş ve azar azar eklemeye devam edelim. Bir taraftan da sürekli karıştırarak pişirelim. Zaten 8-10 dakika içinde karışım hemen katılaşacaktır hatta karıştırmanız çok zorlaşacaktır. 
Hemen polentanın altını kapatın ve ılınmaya bırakın. Şimdi geniş bir servis tabağını alıp, altına polentayı yayarak oturtalım. Üzerine de sanki güneş ışıkları gibi daire şeklinde tavuk butlarını yerleştirelim. Servis edelim.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.