Malzemeler:
3 Adet Havuç
Yarım Kg Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
Yarım Demet Maydanoz
5 Adet Patates
75 Gr Tereyağı
2 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Kararında Karabiber, TuzSosu İçin
- 2 Adet Domates
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Kararında Karabiber, Tuz
Hazırlanışı: Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış soğan ve
maydanoz, 1 adet yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Patatesleri
ve kabukları temizlenmiş havuçları ayrı ayrı haşlayın. Patatesleri
temizleyip, sıcakken çatalla ezin. Üzerine havucun haşlama suyundan 1
çay bardağı, 1 adet yumurta, tereyağı ve tuz ilave edip karıştırın.
Kıymalı harcı yağlı kağıt üzerine 35x40 cm ebadında yayın. Üzerine
patates püresini ekleyin.
Havuçları bütün olarak pürenin üzerine yerleştirin. Yağlı kağıt yardımı
ile malzemeyi yuvarlayıp rulo yapın. Kağıdın üzerine zeytinyağı sürün.
Köfteyi bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 230 derece
fırında 30 dakika pişirin. 10 dakika fırında bekletin. Daha sonra servis
tabağına alıp dilimleyin. Diğer taraftan sos için
zeytinyağını bir tavaya alın. Üzerine kabukları soyulduktan sonra küp
doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edin. Yumuşayana kadar sote
edin. Sosu köftenin üzerine gezdirip servis yapın.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Yorum Gönder