Malzemeler:
200 Mililitre Süt Kreması
Yarım Su Bardağı Süt
Yarım Su Bardağı Toz Şeker
2 Tatlı kaşığı Toz Jelatin
2 Çorba kaşığı Su
190 Gram Yoğurt
Yarım Tatlı Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi


Sos İçin:
1 Çorba kaşığı Toz Şeker
1 Çorba kaşığı Su 
Yarım Su Bardağı Yabani Meyve 











Hazırlanışı:
Küçük bir sos tenceresinin içine sütü, kremayı koyun. Orta ateşte, tel çırpıcıyla karıştırarak ısınana kadar pişirin.
Ocağın üstünden alın. İçine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
Küçük bir bardağın içine 2 yemek kaşığı suyu ve 2 tatlı kaşığı toz jelatini koyun. Jöle tamamen eriyene kadar karıştırın. Dikkat edin topaklanmasın.
Bu jöleli karışımı; süt, krema ve şekerden oluşan karışımın içine dökün. Yine karıştırın. Son olarak süzme yoğurdu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Tel çırpıcıyla çırpın.
Hazırladığınız panna cotta'nızı 4 adet küçük bardağa eşit olarak paylaştırın. Buzdolabına koyun ve 5-6 saat, iyice soğuyana kadar bekletin.
Sosun Hazırlanması :
Küçük bir sos tenceresinin içine 1 yemek kaşığı suyu ve 1 yemek kaşığı şekeri koyun.
Kısık ateşte şeker eriyene kadar fokurdatın. Meyveleri içine katın. 2-3 dakika daha pişirin.
Bir kenarda soğuması için bekletin.
Servis yaparken, bu sostan panna cotta'ların üzerine dökün ve afiyetle yiyin.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.