Malzemeler:
1 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
2 Diş Sarımsak
100 Mililitre Soya Sosu
700 Gram Dana Filetosu
2 Adet Kabak
4 Adet Dolmalık Sarı Biber
3 Çorba kaşığı Limon Suyu
1 Adet Kuru Soğan
Yarım Demet Maydanoz
8 Adet Lavaş
3 Çorba kaşığı Sıvıyağ
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Pulbiber




Hazırlanışı:
Kırmızı dolmalık biberi uzunlamasına ikiye bölüp yıkayın. Ardından çekirdeklerini temizleyip ince ince doğrayın.
Sarımsağı soyup ezin ve soya sosu ile karıştırın. Eti yıkayıp kurulayın ve 3-4 cm uzunluğunda, 1 cm eninde şeritler halinde kesin. Hazırladığınızı marinat içinde bekletin.
Bu arada kabakları yıkayıp temizleyin. Biberi ikiye bölün, yıkayın ve çekirdeklerini temizleyin. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın.
Lavaşları ister bir tavanın içinde ister fırında hafifçe ısıtın. Soğan ve biberleri kızgın yağda hafif kavurun. Kabakları ilave ederek 3-4 dakika kızartın. Sebzeleri tavadan alıp soğumayacak şekilde bekletin.
Eti kızartma yağında porsiyonlar halinde 2-3'er dakika kızartıp sebzelerle karıştırın ve baharatla tatlandırın.
Sebzeli et karışımını lavaşa yayıp rulo yapın.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.