Malzemeler:
1 Çorba Kaşığı Limonun Suyu
300 Gr Mantar
1 Tutam Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Tatlı kaşığı Tereyağı
1 Çay kaşığı Toz Şeker
Kararında Karabiber, Tuz  






Hazırlanışı: Mantarlar yıkanır. Boyuna iki veya üçe bölünür. Tavaya sıvı yağ ve limon suyu konup ısıtılır. Mantarlar ilave edilip suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirilir. Şeker, tuz ve karabiber atılır. Tabağa alınır. Üzerine ateşte hafifçe kızartılmış tereyağı gezdirilir. İnce doğranmış maydanoz yaprakları serpilir. Mantar sote et yemeklerinin yanında garnitür olarak verildiği gibi, yalnız olarak da bir yemek çeşidi olabilir.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.

Yorum Gönder

tabsrecent/pasta-tarifleri,borek-tarifleri,kek-tarifleri
Blogger tarafından desteklenmektedir.